Längesen jag bloggade...

Tjo!
Hittat in på bloggen igen, hehe =)
Har kommit igång lite med hoppträningarna, imorgon blir det tredje gången, är taggad! =D Förra gången hade vi mycket kontroll och svängar, hindren blev rätt höga med, min "höjd"rädsla satte in rejält förra onsdagen, 110 cm såg ut som ett jäkla hus, och 1 m såg såklart också ut som det, fast vi hade hoppat det för bara några sekunder sedan... =) True story. Så jag har bestämt mig för att jobba med det, även om det verkligen inte är höjden som räknas, men man får massor med självförtroende efter att man klättrat över 110, så på något sätt spelar höjden roll ändå.

Idag red jag på hackamore, Berget-rundan, var jättebra, spice hade gött driv, hoppas verkligen hon har det imorgon också <3 Lät henne sträcka ut sina muskler, galoppera, wihu =)

Behöver Victoria-träning snart! Letar sadel också, går inte så bra, blä =(


Från förra träningen, börjat testa skänkelvikningar =)

Visdomsord


"Det är du som tränar din häst, inte hästen som tränar dig. Tänk på det varje gång du är runt hästar."

Ord jag lever efter. <3

Önskeinlägg första delen

"Min utveckling inom ridningen, från att jag var helt grön till nu?"

Jag har ridit i 9 år nu, började som de flesta andra, på knatteridningen, första gången var på Lemon'n'Lime på Bollebygds Ridklubb, det var han sen som jag lärde mig att hoppa på. Jag älskade och älskar ridningen och tog in allt med stora tuggor, graderade mig inom ridskolemärkena och när jag var typ 9-10 år tog jag märke lll, sjukt stolt var jag <3 Jag fick rida med alla de äldre tjejerna, och jag var väldigt blyg, men jag red på. Första hästen jag galopperade på var Gabriell, det gick så snabbt att jag flög av, skrattar åt det fortfarande x)
Jag red i grupp, fick mer kunskap men det stora genombrottet kom när jag skaffade häst! Först Fargo, den här lilla djävulska shettisen som är så underbar, han förberedde mig inför det största genombrottet, Nässlehults Spice Girl! Efter det där första året, då det mesta var att rida runt och hoppas på att få stanna, så började jag förstå mer ridning, tack vare Victoria, min dressyrlärare och livscoach(jämte mamma) som har varit envis och tålmodig nog att lotsa mig fram till där jag är idag. De senaste åren har jag fått massor av kunskap! Allting har gått så fort! Inom hoppningen red jag för den underbara Åse Hellsten, som jag först red för med Maria typ bara två år efter att jag fått Spice. När hon flyttade till Kina började jag rida för Ulf Liljedorff, och han är ett superkomplement till min övriga ridning med mer inriktning tävlingar, and I love it!
Efter att jag bytt hovslagare fick jag träffa Monika Andersson, och genom henne har jag fått finslipa alla mina kunskaper jag fått från Victoria, och insett att detta är den ridning jag alltid ska följa och få inspiration från!
En helt galen uveckling har skett med mig som ryttare, jag kan analysera min ridning, läsa av hästen, och jag har massor mer att lära mig! Jag ser verkligen fram emot framtiden! hehe Genom henne har jag också fått chansen att rida för en av de tre bästa världsdomarna i dressyr, Eric Lette, och det gick bra.

Vad var det med hästarna som fick mig att börja rida?

Det hela började med min tvillingbror faktiskt, han ville bli riddare, så såklart att han skulle få bli riddare! Men han fastnade aldrig för hästarna, som jag dock gjorde =) Jag tror det var för deras utstrålning, och för att det kändes som om de aldrig ljög för mig, vilket de aldrig gör <3 Jag kände mig duktig när jag höll på med hästar, och den känslan var berusande.

Vad är mina mål för mig och Spice, nu och framåt?

Mina mål nu är att få upp henne i toppform igen, och komma ut på tävlingar, och leva livet =D
Ett mål är att i höst kvala till GP-ponnyfinalen, alltså behöver jag rutin på 90 cm, no problemas!
Jag har insett mer och mer att jag börjar bli gammal (hehe) och jag kan bara rida ponny i tre år till =( Min längd är inga problem, är 1,61 m och har slutat växa (a) Så jag har inte så stora mål med min spice, skulle vara coolt att tävla mer regionalt i båda grenarna när jag är 18-19 år! Men kommer aldrig sälja Spice, hur tufft det än kommer bli, mitt hjärta kommer aldrig klara av förlusten av henne. (a) Så det är uteslutet punkt slut! Och mina mål är såklart att alltid vara lyckliga tillsammans! <3

Vad har jag för mål med min ridning överlag?

Jag vill lära mig så mycket jag bara kan! Jag har drömmar, stora drömmar, och jag tänker nå de drömmarna, och vägen dit är både brant, stenig och gropig, men dit ska jag!
Jag tycker jag har rätt bra grunder inom ridningen numera, och framförallt har jag koll på mitt huvud, vilket har varit det största problemet för mig, och för alla är nog huvudet det största problemet!!! Jag kan kontrollera mina känslor och tankar på ett sätt jag inte kunde förut =)

Varför vi fastnade för just Spice?

Haha det är en lång historia. =) Pappa och Anna-Lena, Spices förra ägare och uppfödare, jobbade på samma jobb, och på något sätt fick Anna-Lena veta att pappa hade en dotter som var väldigt intresserad av hästar, och som bodde i Bollebygd, som hon själv, tyckte hon att vi skulle komma och rida, och det gjorde vi! Omg Spice var drömhästen!!! Brun, fin bläs, stora vackra ögon, snäll att rida, men av någon anledning gick inte familjen vidare med henne... Några månader senare, hade mamma och pappa sagt att jag skulle få medryttarhäst! Åkte och red Spice igen, lika underbar som förra gången <3 Jag fick åka och testa en annan New Forest också, Ametist. Hon var 22 år och svettfux, och henne valde mina föräldrar, tyvärr blev hon halt med en gång, och hon avled efter 2 månader, hon gjorde mycket, lilla Ametist. Efter det skaffade vi Fargo, som förberedde för Spice. När jag provred henne var hon lite annorlunda, rusade som en galning när jag galopperade. Var sur som citron. Men innanför den där sura fasaden såg man ändå ett vackert hjärta, det tog ett tag för oss båda att lita på varandra. Men hon hade alltid varit drömponnyn, och mitt hjärta smälte för henne, även om jag var lite rädd också.

Tar de andra frågorna i ett annat inlägg, jäklar vad långt det här blev!!! Hoppas ni har tid att läsa, och hoppas att du Victoria har fått de svaren du frågat efter =)

Hajdåå =)




Ny vecka

Yes som rubriken antyder är det början på en ny vecka =) Som alltid...

Igår red jag ut, galopperade mycket, bäbis börjar få kondition, äntligeen <3 Passar bra för imorgon kväll ska jag på Ulf-träning, får berätta för honom hur allt ligger till, att vi inte har hoppat på länge, att hon har varit skadad osv. men tror det kommer gå bra <3 Ser faktiskt fram emot morgondagen!!
Resten av veckan har jag inte någonting inplanerat, har lite läxor, as usually, nationella proven närmar sig. Gymnasievalet känns också som en verklighet nu, har ett gymnasium på g inne i huvudet, men det är ju så sjukligt svårt =(

Idag fastnade jag hos becky, inte så dumt det heller =D Så tänkte åka hem vid kl 6 men det var glashalt ute så fick leda moppen i snigelfart hem, så det hela tog en halvtimme, yäääy -.-' Så ingen ridning idag, fast det är nog lugnt för min plupp ändå =)

Haha robyn pratade om att jag skulle komma till olsfors på söndag, kanske jag gör x)

Önskeinlägget från Victoria har jag börjat skriva på, ligger på utkast, ska finslipas, kanske lägger ut det om två dagar eller något sådant =)

Har inte mer att uppdatera om, hehe. See ya soon =)


Gaaah längtar efter hoppningen igen, blev halvt mätt efter maskeradhoppningen, som gick galant <3

Förslag?

Jag undrar om någon av ni som läser min blogg har något önskeinlägg? Kanske ett åsiktsinlägg, berättelse om något, kanske om hur det gick till när familjen köpte Spice? Kanske min åsikt i en debatt? eller något annat?

Lite bloggsugen =)


Du och jag- genom allt <3


Skolan har börjat..

Jahopp, då var första veckan i skolan avklarad. I tisdags började vi och fick läxor och sånt direkt. Var hemskt trött efter första dagen.. x)

I onsdags åkte jag och mamma tåg till Strömsholm vid Stockholm för att titta på gymnasiet där. Det verkade bra! Gillade utbildningen, och egentligen, hur sjukt coolt skulle det inte vara att gå på gymnasium där?? =D Kommer ta med min Spice, men först efter typ någon månad, och ska inte stå på Strömsholm, främst för att hästarna bara får två timmar ute i en pytteliten hage, och så ska inte spice behöva ha det =)
Har inte valt ännu, ett hemskt svårt val =( Om jag vara på Strömsholm så ska jag ju flytta hemifrån, och det blir ju en stor förändring i sig... Sjukt svårt val =(

I torsdags red jag en liten runda i mörkret och igår hade jag det kul hemma med becky och kollade film och pratade <3

Just nu har jag nästan precis kommit hem från stallet, tog ut hästar, mockade, emma kom och skulle rida Ninja =) Sen kom jennie och tog sally, så åkte hem och bytte från mjukisar till ridbyxor och red också lite. När jag kom till ridhuset var emma och jennie klara och när de gick i vägen blev spice helt galen och hoppade på stället, insåg att det fick bli en uteritt istället, inte alls så dumt!! =D Upp till Grimsås, love till ponnyn <3

Ikväll ska jag på filmkväll med klassen =)
<3

Sadeln passade inte =(

Dressyrsadeln som jag och pappa hämtade i Lilla Edet passade inte =( Den var smal och sned och lite annat =( Red lite i den, den var enormt skön <3 Så kan väl kolla efter en sån också, men det stod inte någon storlek på den så kan ju inte direkt veta vilken jag ska leta efter =(

Jaja testade sadeln när vi var uppe och tog in hästarna, och victoria var där som sadelexpert. Maria och stefan kom förbi, haha hoppas också på att bebisen kommer snart!!! =D
Så var där uppe för ett tag sedan.

Dagen började med att vi tog ut hästarna (y) och mockade och gjorde allt sånt. Faktiskt rätt mysigt. Sen åka hem och äta good fisksoppa! Sen åka till Lilla Edet och det tog ju några timmar... Pappa skulle ju åka småvägarna dit så var aningen åksjuk, menmen...

Så nu vet jag inte vad vi ska göra, chilla? Aja, gött att skolan inte börjar förrän tisdag =)

Imorgon blir det mer chill, rida, ofc, och sånt =)


Vill ha en dressyrsadel... Bara att leta... och leta... och leta.. =D


Chill dag <3

Vaknade vid typ 11, mamma och pappa stack till borås, jag chillade typ 2 timmar och åkte till stallet, uteritt stod på schemat =) Red petaredsvägen med start vid fjällastorp och red sen till grimsås/gällingsås och tillbaka hem igen. Lät spice mest skoja, titta upp, galoppera låånga sträckor men att typ enda kravet var att hon skulle gå framåt i ett friskt tempo i skritt och trav och mer vila på stegen i galoppen, försöka bygga upp kondition på damen nu till våren =D Vi hade väldigt kul!

När jag kom hem var familjen och mormor hemma, det var dags att äta, kalops och potatis, hemskt gott!

Sen medan vi spelade rapidough(ungefär som rita och gissa fast med playdough lera) så kom Becky och vi gick runt och snackade och hade kul!! =D x)

Sen fick hon gå hem... :(

Och nu sitter jag här och ska snart äta macka men sen behöver jag nog sova för jag är lite trött =)

Imorgon ska vi släppa ut hästar och sen efter lunch ska jag och pappa åka för att hämta dressyrsadel för att testa på Spice, hoppas den här sadeln passar!!! =D

Godnatt x) Ciaaoo


Bjuder!!!! =) Men de är kärlek på ponnyn!! <3

Yäää =)

Haha blev sent idag igen! <3

Idag började dagen med att åka till stallet, soluppgång i Nässlehult <3 Fixa spice och ha träning för victoria, vi kör workout, men börjar skolan på tisdag.. men ska ha massa träningar mer!! <3
Spajsan var piigg idag, tränade på lugnet, både hos ponny och ryttare hehe =) Men höll koll på mitt humör. Tränade bakdelsvändningar och lite framdelsvändningar, gick super! Sen skänkelvikningar! Har alltid varit ett stort frågetecken kring det, men nu äntligen fattar jag!! <3 Och spice är bäst!! <3 Alltså är jag riktigt nöjd över träningen, återigen, en så sjuuk utveckling! Tack victoria!

Sen fixa det sista i stallet, dra hem, äta lunch och åka moppe till stallet igen, och tog ut Ninja, min första tanke var wow, är det verkligen sant att jag ska få rida henne?? Helcoolt!! Red till nya ridhuset, vill helst vara inne på en bana första gången jag rider en ny häst (a) Hon var så duktig! Satt mest och kände på henne, gjorde inget drastiskt, kom på rätt fort att nyckeln till att få henne avslappnad och sänka huvudet var att sitta helt still med händerna och hålla stadigt om med innerskänkeln, glömde oftast att hon bara är typ 4,5-5 år(!!) Så sjukligt coolt att få sitta på henne! =o =D
Hon åker snart hem till Blidsberg till Emma, så kommer Nobbe hem hihi =) Undrar hur mycket han har växt?

Sen efter det åkte jag hem till mirjam för en tjejkväll, otroligt kul!! x) Singstar here I come!! Naaaat xD

Så nu är jag hemma och ska gå och lägga mig, vill också!! =( Hehe =)

Ni får en reprisbild, ciao bella!


Minne från 2011


En av de allra bästa minnena från 2011.
Jag åkte till Floby, som den enda i laget.
Första starten kom jag precis utanför placering,andra starten kom jag tredjeplacerad, svävade på rosa moln, kommer aldrig glömma den känslan!
Dessutom fick jag träffa Lina som jag inte träffat på flera månader!!! Jag verkligen hoppas vi kan ses snart igen, och inte bara på tävling... =D

Nu vet jag vad jag ska göra på en hoppbana, jag börjar ha den rutinen nu, nu kör vi 2012!!! <3

Regnar som bara den -.-'

Usch vilket hemskt väder. Vaknade vid tio, åkte till stallet vid tolv, tog ut spice, red inte alls långt, varken jag eller spice njöt riktigt av turen, det viktigaste var att spice skulle få sträcka ut lite. Det gick bra och vi var båda rätt nöjda när vi kom in i stallet. =) Släppte ut henne igen sen efter stretching och borstning. Hästarna var nuts idag i hagen, en sån där kinesisk flygande lampa hade lyckats fastna i en buske vid hagen som fladdrade och höll på och det blåste och skit så när spice fick syn på den där inuti hagen slet hon sig och galopperade iväg, samlade ihop resterna i handen och gick in i hagen och visade, ingen fara först men när vi skulle börja gå mot utgången blev hon rädd igen och stack, gick och slängde resterna av lampan och försökte igen, då gick det bra! =) Men lite drama måste jag ändå säga... x)

Sen mockade jag hela stallet och det började regna massor och bli mörkt så bestämde mig för att åka hem. Lite scary väg hem när man knappt såg något men det blev bra, tur att jag kört den vägen många gånger!! =D

Kom hem vid 4, har sen suttit och chillat, teven är galen så har inte kunnat titta på den...

Imorgon ska jag på filmkväll med klassen, skojsigt!!! =D Och rida förstås! =D

<3 Kärlek

Visst är den nya headern och designen fin??? =D Tack Alma (www.almaochblondy.blogg.se) för den!! =D

Helt obeskrivligt

Jag hade dressyrträning för Victoria i fredags, hon fotade då och har fått bilder, och det är heelt obeskrivligt hur mycket som har hänt med mig och spice!!!! <3 Istället för att försöka säga lägger jag ut bilderna istället <3 Det finns en risk för att det blir många!! =)




















Vääldigt mycket har utvecklats, spice har blivit maffigare, hon kan höja på ryggen på ett annat sätt, hon kan länga mer på och vara mer avslappnad i stegen, min sits har förbättrats, jag kan hålla mer koll på mina händer och framförallt kan jag hålla koll på mitt eget huvud och humör <3 Även om jag "bara rider runt på en volt" så är det en helt annan sak, det här arbetet ligger till grund för att all annan ridning ska bli lyckad.
Jag är så sjukt stolt över Spice, och mig själv faktiskt, det brukar jag inte vara... Jag är däremot ofta stolt över Spice!! <3

One goal, one passion-Spice Girl

Gott nytt år och bildöör från maskeradhoppningen! <3

Happy new year!!!
2012 kommer bli awesome!! <3 Sjukt många nya saker och idéer!!

De här målen har jag för mig och Spice:
* Få rutin på 90 cm så jag kan vara med och kvala om finalen i GP-ponnyn!!" <3
*Tävla mer dressyr, kanske tänka mot LA-hållet.? =D

Låter målen orimliga?

Har kommit igång med victoria-träningarna igen och det går kanon! Älskar min ponny!! <3

Lägger upp några bilder från maskeradhoppningen från Borks invigning av nya ridhuset som blev väldigt lyckad. Om någon undrar vad jag är kan jag säga att jag är en ko på grönbete!! =D (a)






Ha ett riktigt bra 2012 för nu snart tänker jag ta och sova första gången för året x) Fast först ska jag kolla King Kong...

Ciao!!! <3


RSS 2.0