I vissa stunder är det ok att gråta

Jag har hört någon säga att när din häst till fullo litar på dig, kan den lägga sig ner raklång och somna i din absoluta närhet. Spice gjorde exakt detta igår.

4 år.
Blod, svett och tårar.
Kärlek.
Tillit.
Resultatet.

I vissa stunder är det ok att gråta.


Galet gammal bild. Men ungefär såhär var det, i samma hage, samma hästar stod i hagen. Skillnaden är två år, massor av tillit, kärlek och träning. Massor av Ebba & Spice. Massor av utveckling. Och istället för att vara på sin vakt så somnade hon, precis bredvid mig, det kommer jag aldrig att glömma.

Tack Spice.


Grönt och sol överallt <3

Nu känns det som att sommaren är här, och det tror jag den är!! =D

Har varit i Åsa med klassen i tre dagar nu, Vi har solat, chillat, snackat och tävlat. Den här klassresan har också varit underbar på sitt sätt som Rom har varit på sitt.

Men nu är jag hemma, har halvdag. Bakade Cupcakes på hemkunskapen, mumma =) Har haft matte, fast vi gjorde so då hhe =)

Jag ska snart dra mig till stallet och gå ut och gå med spice och eventuellt ta ut sally en repa =) Måste plugga spanska och städa rummet också.

Becky färgade håret på mig också igår så nu är håret skitsnyggt, håret är mörkt men med chokladnyans, och riktigt skinande. Håret är långt nu också, växer som ogräs, borde kanske klippa det igen, kanske =)


Till och med skuggan av mig och Spice är snygg ;)

Chockad över ponnyn...

Önskar vi hade en filmkamera idag...

Efter skolan drog jag och becky till stallet eftersom vi skulle hoppa på Bork!! =)
Började med lite uppvärmning, trava tills Sally började frusta. Sedan småhoppa ett kryss, gick riktigt bra!
Sen lade vi upp studs med tre "räcken" och sen två galoppsprång till en oxer. Först lade jag oxern på 50 cm. Första gången kom sally lite knasigt in på studsen, så försökte greja det lugnt, men hon stannade, nästa gång sket jag i "tyglarna" men hon stannade igen men gången efter det var jag riktigt bestämd, hon stannade och klev över första räcket, klev över andra, travade mot tredje och fattade galopp efter det och hoppade oxern, wiie, då släppte hon! Efter det kunde jag styra på linjen många gånger och hon satte den perfekt!! =D Sista gången var oxern på 70 cm, ååh vad glad jag var, duktiga sally!!
Becky fick höja och länga "lite" till Daydream, sedan hoppade hon och jag tyckte det såg riktigt bra ut, men man kan ju se hur stark hästen är =) Vi blev nöjda rätt fort och plockade undan och skrittade hemåt =)

När jag släppt sally i hagen tog jag med mig spice, borstade och tog henne på promenad, mys. Nu står hon i stallet. =)

Ska plugga lite, sedan soovaa =)

Tack förresten för kommentarerna, det känns inte lika tungt som det kändes igår, är övertygad om att det här är bättre. =)

Grymmeponnyn Sally =)

No turning back now...

Så, nu har jag bestämt mig. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men nu är ansökan inne, sista dagen idag, no turning back.

Hade ju tänkt gå på Strömsholm gymnasiet i Västerås. Men av flera anledningar, som jag inte skriver på bloggen, är detta inte längre det optimala. Har insett mycket om mig själv, bara under de få veckor som gått när jag tänkt igenom det här.

Jag ska gå på Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg. En bra skola. Och det är the end of it, är inte sån som lägger ut sådana här tankar på bloggen, skulle bara kännas fel.


Men bara så att ni vet. Detta val är något av det jobbigaste jag gjort, och nu när det är gjort känner jag både lättnad och... sorg.
Behöver inte hitta en medryttare till Spice, ett plus hehe ;)

Härlig dag =D

Klockan är bara 6...

Tog ut hästarna idag, mockade. När mamma och pappa varit på loppis åkte jag och pappa för att knåpa på Spice Greenguarden. Efter att vi fattat hur den skulle sitta och vi släppte ut henne så gick hon runt och slängde med huvudet-inte alls en nöjd spice med andra ord x) Men hon sprangrunt, kändes ju sådär med återbesöket på onsdag x) I den hagen hon går i är det ändå inte så jättehögt gräs utan detär rätt nedbetat, så vi hämtade hennes andra grimma och bytte till den så att munkorgen skulle sitta fast på en särskild grimma. Har den i nilen nu hehe =)

Efter det grillade familjen, fyy vad gott!!! =D

Sen drog jag och Becky ut och gick, fast mest powerwalk =) Pratade och så, kul =)

Nu har jag bara suttit vid datorn, ska snart ta mina läxor och sitta i solskenet och plugga lite (a) Lika bra försöka förbättra brännan, sommar here I come!! =D

Imorgon är det hörförståelse i spanska, Nationellt prov =) Känns bra!

Lite text iallafall.

Ååh vad liten jag var XD Repetera banan...

Greenguard


En sådanhär ska spice går runt med nu i sommar. Som man ser spänns den fast i grimman. Den hindrar hästen från att "hetsäta", vilket Spice gör... Hästen kan också dricka med den på, superbra! Ska bara se till att den ordentligt fastspänd när hon ska ha den bara =)

Snabb dag =)

Vakna halv elva. Sen vid halv ett åka med pappa på hans motorcykel till Hööks. Har köpt en Greenguard, en gräsreducerare som hon ska ha på betet min lilla tjockis =) Tog småvägarna till hööks, fiina hus, många gårdar, kul att åka motorcykel, det går snabbt =D <3

När vi kom hem sen var klockan redan halv fyra, tog moppen till stallet och promenerade Spice och la ut mat och medicin. När man kommer hem åker jag och pappa till Hestra elljuspår och joggar en runda. Om man inte fick ont på så många ställen skulle man kunna springa mycket längre, bara att bita ihop, suck...

Har precis ätit kvällsmat (a) Snart ska man sova heheh

Imorgon skulle jag och becky springa, ska åka till stallet, och ta ett viktigt beslut. Sen är det måndag och skola, måste plugga imorgon också hehe =)

På onsdag är det återbesök på åby för Spice, känns bra =)


<3

RSS 2.0