Äntligen finns sommar i sikte <3

Älska detta väder <3

Idag vaknade jag halv 12, hehe =) Drog till stallet och promenerade, efter det till Victoria och kolla när Becky fota henne och Minervas ägare som red på Minerva och islandshästen Kola, fina hästar!! Jag tyckte det såg riktigt fint ut! När dom var klara fick jag en chock eftersom jag fick hoppa upp på Minerva, PRE hästen, shit vad coolt det var!! =O Så himla välriden kändes hon, mjuk, men hon kastade med huvudet och jag åkte med haha x) Jag vill ha en PRE!! =D

Direkt efter det åkte jag och becky till stallet och red ut Sally och daydream, rätt långt, mys!

Imorgon är det Valborg, mamma pratade om att åka till Botaniska i Gbg och kolla på något där, säkert mysigt =) Jag ska se om jag kan köpa en munkorg, eller gräsreducerare haha =) Tjocksmocken behöver en till sommaren!


Jag längtar hemskt efter att rida min Spice... =( <3

Kan inte regnet försvinna?

Tydligen inte. Det kommer fortsätta några dagar till. Blä.

Idag direkt efter skolan drog jag och Becky ut på en joggingtur i regnet, mysigt faktiskt =) Tränar lite inför orienteringen imorgon =) Var väldigt gött, men har en härlig smärta i vader och i sidan hehe =) Bra runda! Den ska jag jogga på mer =) Sedan chillade jag lite i soffan och sen åkte jag till stallet för att ta ut spice på en promenad, mockade och tog in hästar, gav Spice mediciner =)

Imorgon är det ju orientering men också skriftligt nationella engelska på morgonen, laddar med engelsk bok, ska sova så fort jag skrivit klart inlägget! Taggar morgondagen =)


Typisk bild, pappa står och försöker förstå hur manicken som man ska hyra cyklar i fungerar, och jag får syn på något annat och går iväg, vi är vid borås nära liseberg =) När manicken inte funkade gick vi in på liseberg istället =D

Dressyr med Sally :)

Yes idag red jag Sally i ridhuset med DD och Becky. Så sjukt grymt bra gick det för oss båda! Var riktigt kul! Försökte mest få Sally att slappna av, i skritten gick hon super, traven var lite studsig och ojämn, men fin i slutet, galoppen var hehe,, söt =) Hon har ju inte direkt någon kondis, men om jag rider henne nu kommer det väl =)

Tog ut spice på en promenad efter det, mys på högsta nivå. Galet underbar ponny och grymmaste vädret <3

 Sally och jag på dressyr KM förra året =)

Kändes fel att rida Sally, det ska vara Spice...

Slut på helgen...

Måndag imorgon, skolan yao.

Har faktiskt gjort en del saker nu i helgen. Igår åkte familjen till Jonsered och promenerade där nästan hela dagen, mysigt! Fikade lite, och sånt =) Åkte till stallet och gick ut lite med spice, sen åkte jag till Becky och Robyn på kvällen och kollade film, skräckfilm såklart... Från andra sidan, faktiskt en bra skräckfilm, men man får gåshud i flera dagar efter... =( Men det var ändå kul hehe.

Åkte hem och sov vid 2 på natten. Tog ut hästarna imorse och fixade hela stallet, kom hem och sov lite, drog till stallet och gick en promenad med henne i regnet. Sedan kolla Världscupen, ta in hästarna, och nu är jag här =)

Har inga intressanta inlägg, ingen inspiration, känslorna är överallt men ingenstans.

Godnatt, eller något i den stilen =)

True power <3 Together.

Promenad

Idag efter skolan var jag uppe hos Spice, mockade och promenerade med Spice ca en kvart =) I början bara stannade hon och det såg ut som hon trodde att det skulle göra ont att gå men när hon hon fattat att det inte gör ont gick hon på och var riktigt glad= lycklig matte. <3

Har precis käkat, imorgon ska jag nog dra och gymma, heheh XD Ska bli intressant...
Inget mer intressant att skriva. Bara att känslorna är.. överväldigande just nu och jag vet inte vad jag ska göra. Kaos kort sagt... =(


We'll be safe & sound


Tillbaka på ruta ett

Var ju på Åby igår med Spice, hon hade kotledsinflammation. De behandlade båda hennes framben med kortison och vi fick med oss antiinflammatorisk medicin och köpte med oss Conquer, en medicin med hyaluronsyra, det som finns naturligt i lederna, som typ tillskott. Så hon ska medicineras lite hehe =)

Hon har fått stå inne igår och idag, har sina bandage på sig. Nu står Pursang i stallet också så spice inte är helt ensam =) Imorgon ska vi släppa ut dom, jag tror spice kommer bralla lite x)

Var uppe efter skolan och gav hästarna lunch och mockade i spice box men gjorde inget mer pga att jag hade skolkläder och Converse på mig. Men jag gosade med hästar och katten och lite med hästarna i hagen. =) Ikväll åker vi upp och medicinerar spice hehe =)

Idag har jag haft nationella prov i engelska, gick bra! Puh, nu har jag de sista delarna av engelskan, matten och spanskan kvar. Efter det slutar jag skolan, ungefär =)

Önskar bara spice kan bli bra, men jag kan rida andra hästar under tiden, så jag inte "glömmer" den delen, men fokuset ska vara på Spice <3

Det är såhär det ska vara, vi två!!!! <3 <3 <3

Bexells talande stenar

Gick upp 7 imorse, trött Ebba! Tog ut hästar, fixade hela stallet och gosade sjukt länge med katten.
Sedan åkte hela familjen till Halland och Årås Bokskogar, där Bexells talande stenar ligger.

De talande stenarna är stenar med inristningar, antingen namn eller ordspråk. Riktigt bra texter, de är runt 200 år gamla så orden stavades ålderdomligt men det var lätt att förstå innebörden. Det var ännu lättare att läsa genom att de fyllt i inristningarna med röd färg. Mamma och Arvid tog några bilder så jag ska visa vad jag menar =)

Naturen var underbar, det är något visst med bokskogar, vi höll oss inte intill stigen hela tiden, men stenarna var ju inte direkt på stigen, bra skor är bra att ha! De var lite utspridda överallt.
Det var fin väg dit, har sett mycket fint. Jag kommer nog snart åka tillbaka dit, för att kolla ordspråken men också för att känna på harmonin i skogen, så jäkla underbart, men sov hela vägen hem hihi =)

Dessutom såg vi vid en gård nära stenarna en överjordiskt snygg ardennerhingst! Fyfan vad snygg den var!! <3

 Den här såg bl.a. =D
För att förarga andra skada wi oss mången gång sjelfwa.

True word!

Vitsippor

har börjat ploppa ut nu <3 Våååår!

Idag har jag ja, pluggat, chillat, stallet. I stallet tog jag min spice på promenad i grimma, hon reagerar på tryck på höger fram fortfarande och tycker hon haltade lite när hon travade, hmmm. Sen red jag faktiskt Sally, längesen! Red lite i paddocken, efter ett tag hittade vi knapparna igen från i höstas och sen red jag ut en repa, galoppera i skogen, no problems! Full kontroll. Detta är inte en häst som slänger av sina ryttare så att de bryter benet för skojs skull direkt.

Nu på kvällen gick jag och familjen ut på långpromenad på en sträcka på 5 km ungefär vid Hestra IF, myspys! =D Fick lite flashbacks från Mulletiden hehe

Imorgon vet jag inte vad som händer, bara att det är helg och mamma och pappa är hemma =)

Ciao!

Colosseum, åh vad härligt det var! =D

Vår?

Hoppas det!!

Igår var jag uppe hos spice, promenerade med henne, mockade och repade hösilage, mysigt! Resten av dagen chillade, pluggade och städade jag. Åkte till farmor också på kvällen och sen när jag kom hem tittade vi Tintins äventyr, nivet den där nya som var på bio för ett tag sedan =) Den var sjukt kul! xD Rätt bra =)

Idag ska jag snart fixa lunch och dra till spice, myspys <3 Kanske drar ut med Sally också, who knows? =) Pappa ringer nog till åby idag också, :)

Ja lite längtar man ju tillbaka =) Från längst på Peterskyrkan, holy cow vad högt det var! Klättringen var... läskig...som...f*n! Men skulle vilja göra om det!!XD


Regn och ben....

Fy vad det regnar! Blä!

Har inte orkat blogga hehe så mer bilder från Rom kommer upp någon gång =)

I onsdags hopptränade jag och det gick så galet bra! Det var 4 hinder uppe och det var linjer och bommar som var kluriga och vi skulle träna på att galoppera väldigt samlat mot hindren och därför kunna hoppa bättre. Det gick verkligen så sjukt bra!! Det var bara jag och en till som red så nästan privatlektion =) Jag visste inte att jag och spice kunde rida så samlat och spice var inte stressad på något sätt, underbart <3 Det var en knepigt böjd linje med två oxrar som vi fick fila lite på, men den satt rätt bra från första början, en av oxrarna breddades mycket och en höjdes, bara för att visa att i den takten går det super att hoppa, något räcke var på 80-90 tror jag i slutet, väldigt lärorik!
Men sen när jag travade av tyckte Pierre(som är utbildad hästterapeut) att spice haltade, på samma ben som hon hade problem med i somras/höstas. Det var bra att han såg det för när jag frågade Victoria, som varit med hela tiden med Spice, om det när hon kom till stallet så haltade hästakraken. Hon reagerar när man trycker på gaffelbandet. Hon var uppe idag igen och det var ingen förändring(spice har vilat hela helgen) så nu ska pappa ringa och fråga om tid på åby och sen får vi kolla hur behandligen blir. Pierre har ju en maskin som visst ska vara riktigt bra. Det löser sig.
Nu ska jag fortsätta att plugga, kanske åka upp till stallet igen eller något =) Älska påsklov <3

Min älskade Spice <3

3:e dagen igen =)

En gigantisk kotte...
Ett lejon de snott från Egypten...
Såhär såg taket ut typ överallt.. x) (a)
Inne i Sanktpeterskyrkan =) Det var helt galet hur stort det var!!
Vy från längst upp på kupolen till Sankt Peterskyrkan, helt galet att kag lyckades ta mig upp dit, har jag berättat att jag är höjdrädd? xD
Vi sitter och väntar på lärarna efter att ha marknadshoppat nära Vatikanen =)
Fira Robyn!! =D

Snaart 4:e dagen =)

3:e dagen Rom

Den här dagen var vi i Vatikanen och Robyn fyllde 16 år!!
Roms Centralstation =)
Bussen =)
Levande staty, den bugade när man la i pengar i hans skål, läskigt...
9a2, i bakgrunden ingången till Vatikanen =)
Sankt peterskyrkan =)
Påvens trädgård =)
Jag i Vatikanen

Mer bilder från tredje dagen kommer i nästa inlägg =)

2:a dagen Rom del två ;)

Giirls =)
Jaoman =)
=)

Ett torg =)
Pantheon =) 2000 år gammal kyrka =)
Andra kvällen, medan vi väntade i nästan en och en halv timme på vår mat =)

Snart kommer dag 3 =)

2:a dagen i ROM!!

Den här dagen gick vi runt piazza popolare och Fontana di Trevi, Spanska trappan och vid en väg med fin utsikt =) Sen gick vi ut och åt =)

 Någon fontän...
 9a2 <3
Yeahbuddy =)
en av de många stulna obeliskerna från Egypten =)
Fontana di Trevi =)
Vy över Rom, till vänster Sankt Peterskyrkans kupol =)

Lägger upp de andra bilderna från dag 2 snart, får inte plats med dem i detta inlägget =)

ROM 1:a "dagen"

Här kommer bilder från min lilla rätt dåliga men söta digitalkamera från ROM! Togs i måndags när vi kom dit och sen åt mat =)

 I klassrummet D8
Coolingarna på Säve flygplats ;)

Pizza Capricciosa namnam =)
 Var bara tvungen hehe =D

Ja så här såg det ut första dagen, mer kommer snart =)

RSS 2.0