Galopperat idag!

Då var det ungefär 4 veckor sedan jag började rida Spice igen, och idag galopperade jag och spice. Vi var ute på Berget-rundan och galopperade rakt och inte särskilt länge, hon orkade inte särskilt långt, särskilt eftersom jag envisades med att hon skulle lägga tyngden på bakkärran, för att skona frambenen genom att sitta ner och höja händerna lite.

Haha hon verkade närmast chockad först när jag lade till galoppskänkeln x) Men hon blev så grymt glad och var om möjligt ännu mer positiv än förut under hela turen sen.

Igår red jag till Ballasjön och tog av spice sadeln och drog av skorna och strumporna och kavlade upp byxbenen så att spice skulle kunna få plaska på som hon ville, jag skrittade barbacka runt lite i sjön för att träna hennes ben.


Ja nästan exakt såhär såg det... XD

Det är torsdag idag, eller?

Haha har redan ingen aning vilken dag det är, jaja =)

Spenderar mina första sommarlovsveckor i sadeln. Travar på med Spice och det går verkligen riktigt bra! I förrgår red jag i ridhuset(ridskolan hade tagit paddocken) och travade på raka spår med fokus låg form men sätta "tyngden" på bakbenen för att avlasta frambenen, gick galet bra, red lätt hela tiden och saktade av till skritt ibland, och sådant. Hon blev riktigt avspänd och det kändes som om jag red bra och var mjuk och stilla, me gusta!!

Igår blev det skritt till ballasjön för att plaska runt lite i grunt vatten. Spice förvandlas till en jättebäbis när hon kommer till vatten och med frambenet kan hon plaska vatten så både hon och jag blir helt täckta med vatten... Men skrittade runt i ca en halvtimme och red hem. Senaste dagarna har Spice också verkat vara lite trafikrädd, tränade på detta igår och om bara hon fortsätter att gå och inte stannar så litar hon på mig att bilarna inte ska äta upp henne, som dom ju inte gör hehe =)

Idag blir det nog mest en uteritt med lite skritt och trav. På fredag har jag travat i en vecka och då återstår bara en veckas trav innan jag får börja galoppera, me gusta!


<3

nedräkningen börjar <3

Imorgon går vi i nian till halv 2, då är sista "dagen" i grundskolan avklarad. Kl 18 drar man på avslutningsmiddag/nians bal. På onsdag är det skolavslutning.

Så då var snart tio år på grundskolan avklarad. Det har gått långsamt men också förvånansvärt snabbt. Det har varit tuffa men också glada år(de sista).

Det känns bra mohahaha!! =D Sen efter sommaren blir det Ingrid Segerstedt i Gbg, ska bli najs också!! =D

Nu är jag galet taggad inför de här närmaste dagarna. På school's out kommer Kapten Röd, ofc ska man dit!!!

Idag har jag chillat/fikat/kollat film/lekt i skolan. Sen har jag ridit Spice =) Och även varit ute på en joggingrunda runt elljusspåret, stolt över mig själv <3 =D Nu kollar och hör man halvt på fotbolls EM, kul, men hejar inte på något lag, totalt ointresserad... (a)

Sen ska vi nog kolla på Johnny English i HD-kvalité =D


Löwa löwa <3


1 år och 3 dagar



Tiden går galet snabbt, kändes som om det var igår jag red för placering den där varma dagen med en seg ponny. Samtidigt så har vi under den här tiden hunnit med två kotledsinflammationer, en hel vinter, en vår och några tävlingar. Jag ser den här tävlingen som bäst i min och spice tävlingskarriär, inte bara för att det är den högsta placeringen hittills, tredje placering(och de över mig hade ponnyer som gått regional och som kunde vända på en femöring med erfarna ryttare, så jag är STOLT!!!). Jag gillade rundornas känsla, hur vi samspelade och hur rutinen kändes. Känslan av att något går lekande lätt, den är underbar.

Just nu önskar jag innerligt att jag kunde tävla. Jag ser så många som börjar förbereda inför KM, men jag får stå över, för andra året i rad. Och hoppningen som började gå så bra, ponny någon?? =)

One goal, one passion-Spice Girl

Ponnyn är ren!!!

Prisa GUD!!!!!

My pony is back on track =) Idag förmiddag åkte jag och pappa till åby, och det var rätt tydligt när jag sprang runt med henne att hon äntligen var ren <3

Så nu blir det skritt i ca två veckor, sedan börja trava och ja, trappa upp helt enkelt. Har fått en hel del tips från veterinären som nu är skrivet på papper och uppsatt på kylskåpet =)

Så skrittade henne nu i eftermiddags, var som att komma hem. Lite fetto är hon ju så hon fetskumpade fram lite, söt Spice. Men ska banta henne nu, bra att hon har greenguarden!!! 

Åååh glädjeruus!!!! =D <3 <3 <3


Bäbis <3

RSS 2.0