Ja men då åker man till åby igen..

På fredag bär det av till åby igen för att kolla upp en hälta på höger bak. Förhoppningsvis är det "bara" någon av de andra hästarna som kickat spice rejält, jag tror på Nancy, ingen annan i den hagen vågar gå nära min spice!
 
Vi upptäckte det i samband med träning hos Monika i lördags, först skrittade jag och då gick det underbart bra! Allt var perfekt men när jag började trava såg Monika direkt att hon haltade på höger bak. Satt av och tog av sadeln och Monika klämde lite på spices rumpa, som var rätt öm och "bucklig" som betyder att det är fullt av spänningar eller kramper. Hon trodde det kom från en smäll eller när spice försökte att avlasta frambenen, som nu är helt perfekta (ta i trä, ta i trä) och att spänningarna i rumpan kan ha kommit nu. En annan teori är att det finns någon skit längre ner i benet bland leder och senor som spice försöker parera med att spänna rumpan. Det är denna teori som gör att vi för säkerhets skull åker till åby för att kolla till det här, men Monika och Sören, hovslagaren, trodde mer på att någon gett henne en spark och det tror jag också, men det skulle kännas bäst om detta blev grundligt redogjort! Men sålänge har jag promenerat avsuttet och masserat på de spända musklerna, vilket spice tycker är döskönt! Hon somnar nästan och reagerar på samma sätt som hon gjorde på akupunkturen, söt!!!
 
Bakbenshältor är nästan omöjliga att känna uppe på hästryggen, så inte konstigt att jag inte känt av den förut.
 
Sommarlovet går på, den 22 augusti kl 10:00 ska jag sitta i Ingrid Segerstedtgymnasiets aula för att börja i gymnasiet, är både nervös och ser fram emot det! Ska bli kul att träffa min nya klass men 9a2 kommer alltid finnas i mitt hjärta.
 
Cp nya blogg.se kan inte ladda upp bilder............
 

Flyt i ridningen!

Igår fick Spice vila, var på gräfsnäs på en av medeltidsdagarna och kollade på tornerspelen. Det var samma riddare men det var inte alls lika kul och häftigt som förra året, det regnade ju igår också, men det var något med stämningen. Fina var hästarna iallafall!

Idag red jag i paddocken. Det stod massa hinder som jag fick ignorera(skulle varit så underbart att få hoppa) men tänker på spices ben i främsta hand nu! I början var det nästan som om hon tänkte att om hon stod emot lite så skulle hon kanske få slippa jobbet men jag var bara kall i huvudet och red på och hon släppte rätt snabbt.
Travade på fyrkanten och på stora volter, sen lät jag henne galoppera på en långsida, 2 ggr i varje varv, hon var jätteduktig! Avslutade med att ta upp stigbyglarna och rida trav och rida lite sidförande i skritt. Hon var mjuk och vi avslutade med en jättebra halt-från-trav. Väldigt nöjd med både mins och hennes insats idag!

Nu när jag travar rider jag mest lätt, vilket är en bra träning eftersom jag annars har haft rätt svårt att rida ordentligt när jag rider lätt, alltså hålla skänklar och händer stilla, perfektionisten kommer fram i mig...

Har absolut inga nya bilder så blir repris, igen...




9a2 i Rom framför Vatikanen, me love the memories!! Haha sitter näst längst till höger =)

RSS 2.0